Can Erik | Papaz | Erik Fidanı

70,00

9 adet stokta

Stok kodu: anj_1-1 Kategoriler: , Etiketler: , , , ,

Açıklama

papaz erik fidanı
papaz erik fidanı

Yeşil Can – (papaz) Erik Fidanı
Kök: Açık Köklüdür.
Bodur Durumu: Yarı Bodur
Anaç : Myrobolan 29 C
Özellikleri: Can Erik, Erik  çeşitleri arasında yeşil tüketilen çeşitlerden biri olarak kabul edilir.  Alttan ve üstten basık yuvarlak şekilli,  yeşil kabukludur.
Hasat Tarihi: Bölgelere göre değişir genelde Mayıs sonu Haziran Başları Civarıdır.

Neden  bodur anaçlı fidan ekmeliyiz.
      Bodur anaçlı fidanlar daha erken meyve verirler. Daha fazla ürün verirler. Daha kaliteli ürün verirler. Klasik anaçlara göre daha boysuz olduklarından kolay budak yapılabilir. Daha kolay hasat edilirler. Seyretme yapılırken de çok kolay seyreltme yapılabilir. Bodur anaçlar fidanlar daha sık dikim yapılarak daha fazla ürün alınır. Bodur anaçlı fidanlar topraktaki elementleri kılcal kök sayesinde daha iyi aldıkların dan daha kaliteli ürün verirler. Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz.

Papaz Can Erik Fidanı:  Ülkemiz şartlarına uygun bir çeşittir.  Soğuk bölgelerde ilkbahar don olaylarından etkilenebilir. Etkilenmediği yıllarda çok verimlidirler.  Can erik çeşidi seyreltme yapılır ise çok daha iri ve kaliteli meyveler verirler.  Sofralık kayısı çeşitleri arasında yer alır.

Açık Köklü Fidan:
Tüm fidanlarımız açık köklü olup, 20 Kasım ile 15 Nisan arasında dikilmelidir. Fidan dikilecek çukurlar taban da taş ve kis gibi oluşumlar yok ise Normal Pulluk veya el aletleri ile açılmalı. Kepçe ile çok derin çukurlar açılmamalıdır. Kepçe tabanda güneş görmemiş ham toprağı çıkaracağından tercih edilmemelidir. Açılan çukura yanmamış hayvan gübresi ağaçların köklerini yakacağından konulmamalıdır. Hayvan gübresi ilerideki yıllarda toprak üst kısmından verilmelidir. Ayrıca Çukura kimyasal gübre de verilmemeli. Bu gübreler ağaç tuttuktan sonra yukarıdan yeterli miktarda kullanılmalıdır. Ülkemizdeki toprakların çoğunda PH yüksektir.  PH yüksekliğinden dolayı, başta demir, Çinko, Mangan gibi elementleri alamazlar. Fidan tuttuktan sonra yapraklar kontrol edilmeli. Sararma veya yaprak uçlarında kuruma olursa bu elementler verilmelidir. Bu elementler şellat olarak verilmelidir.
Nasıl Dikilmeli: 
Fidanlar ekilirken açılan çukurun en alt tabakadaki toprak yerine başka yerden güneş görmüş topraklar konulmalıdır. Fidan ekildikten sonra can suyu dediğimiz su verilmeli. 3 gün sonra bu sular tekrar edilmeli. Yeni dikilen fidanlara mümkün ise salma su ile sulanmalı, ilerdeki aylarda damlama su verilmelidir.

Anasayfaya Dön

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Can Erik | Papaz | Erik Fidanı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir